dimarts, 20 d’octubre del 2015

Hospitalitat a Amritsar

Be. Aixo va de Amritsar, una de les ciutats mes importants del Punjab i epicentre espiritual de la religio sikh. Alla es troba el Temple Daurat, situat enmitg d un llac dins d un gran complex religios.


 Aquesta entrada la fem no per la bellesa del Temple, que maco ho era una estona, sino per la hospitalitat amb la que ens van tractar. En el Golden Temple es dona de menjar a tots els peregrins que el visiten, siguin de la religio que siguin. Les cuines no paren durant les 24 hores del dia i es una autentica pasada dinar alla. Centenars de persones menjant al terra en files organitzades per voluntaris, on es serveix l arros i les llenties sobre una safata de metall amb uns cullerots directament de grans olles que carreguen joves sikhs. Es sens dubte, una de les coses que fins ara mes ens ha impresionat.

Pero la hospitalitat no acaba aqui, s ofereix un lloc per dormir totalment gratuit (es dona la voluntat) a tothom qui ho vulgui. Els sikhs dormen a terra sobre mantes a qualsevol lloc, dic a qualsevol perque realment els trobes a tot arreu, i als extrangers ens allotgen en una habitacio separada de la multitud on estar tranquils. Aixo ens va pemetre coneixer gent d arreu del mon i intercanviar consells.

Merci a ses illes, pero sobretot merci als sikhs!!!!





5 comentaris:

  1. Es una maravella i una gran solidaritat.
    Una abracada

    ResponElimina
  2. I deu ni do l'organització !!!
    Lo de l'habitacio separada ja es el colmo.
    Que tal porteu lo del menjar?
    Cuidevos molt
    Muaaa

    ResponElimina
  3. Que macos no??? Si es n'hauríem d'aprendre una mica d'ells.... Que ens costarà fer-ho a nosaltres i els pobres que volten pels carrers tinguessin, almenys dinar i lloc per dormir sense estar a la intempèrie....???? M'encantaaaaaa

    ResponElimina